keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Sähläystä ja muutakin

Viikko on edennyt jo keskiviikkoon. Kiireinen viikko onkin ollut. Töissä on ollut kiirettä ja päälle normikuviot. Maanantai iltaisin olemme nyt muutaman kuukauden ajan käyneet koko perhe allergialasten vertaistapaamisessa kirkonkylän koulun liikuntasalissa. Nämä tapaamiset ovat olleet hyviä. Olemme saanneet vinkkejä pojan tilanteeseen ja samaan aikaan lapset ovat saanneet riehua liikuntasalissa. Riehuminen tarkoittaa sählymailan kanssa pallon perässä juoksemista, hyppimistä, puolapuilla kiipeämistä jne. Kaikkea mahdollista, mitä koulun liikuntasalissa nyt voi tehdä.

Poika on tapaamisissa ihan innoissaan. Kävelee pitkin poikin salia, yleensä maila kädessä ja pallon perässä. Tyttökin pärjää ihan hyvin. Välillä huomaan väsymystä ja kiukkuiluakin ilmenee joskus. Sählymailan pitäminen kädessä aiheuttaa tytölle kipua käsiin ja se hieman rajoittaa menoa. Ensi viikon perjantaina saadaan toimintaterapiasta rannetuet, ehkä tilanne ranteiden osalta sitten paranee. Paksut kynät saatiin jo kuun alussa. Niiden ansiosta tyttö rupesi taas piirtämään. Se olikin iso juttu.

Opiskelua nämä lastentaudit vaativat. Vertaisryhmistä on siinä ollut paljon apua. Pojan kohdalla opin vertaisryhmässä esim. sen, että vedetön rasva toimii parhaiten atooppiseen ihottumaan. Riisipuuron olemme ruvenneet tekemään Muksun riisipuuroon, joka on sen verran höttöistä, että pojan vatsa sen kestää.  Jossain vaiheessa voisi kokeilla basmatiriisiä. Täysjyväriisejä sitten joskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti