perjantai 25. joulukuuta 2015

Ajatuksia joulusta

Joulupäivä on kääntymässä iltaan. Puitteet on ollut vähän niin ja näin. Ulkona sataa vettä :( Mukavaa on ollut kuitenkin. Tänään on ihasteltu eilen saatuja lahjoja ja vaan oltu. Äitini, isäni ja siskoni kävivät tsekkaamassa lasten lahjat. Onneksi lahjoja ei tullut ihan hirveästi vaan enemmänkin vaatteita ja muuta tarpeellista. Tytön mielestä paras lahja oli ryhmä Hau lakanat. Poika ei suostunut erittelemään. Ilmeisesti kaikki lahjat olivat kivoja.

Jouluruokaakin on syöty. Vähän ehkä erilailla kuin muilla. Jokaisella omansa... Mies on syönyt kinkkua ja kalaa. Tyttö on syönyt pelkkää makaroonilaatikkoa. Minä olen syönyt juustopastasalaattia, porkkanalaatikkoa ja punajuuribataattilaatikkoa. Poika on syönyt porkkanalaatikkoa ilman kermalisää, punajuuribataattilaatikkoa ja kinkkua. Pakastealtaasta löytyi porkkanalaatikkoa ilman maitoa, soijaa ja vehnää. Äitini teki tuon punajuurilaatikon pojalle, koska hän tykkää punajuuresta kovasti. Herkkuja on kahdenlaisia, pojalle omat ja meille muille omat.

Ruokailut on meillä aina hankalia. Tyttö syö huonosti. Poika syö sen, mitä hän saa syödä. Minä syön kasvisruokaa. Piste iin päälle tuli toissa viikolla, kun tytön maksa-arvot nousivat reumalääkityksen takia. Viikon tauko lääkityksessä sai arvot takaisin raja-arvojen sisään, mutta joulun ajalle tuli sellainen ohje, että pipareiden syöntiä pitää rajoittaa, koska kaneli vaikuttaa maksa-arvoihin. Jotenkin vaan niin...

Huomenna mennään viettään päivä appivanhempien luokse. Miehen sisko perheineen on siellä myös. Mukava päivä varmaankin on tulossa.

Mukavaa joulunaikaa sinullekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti