perjantai 2. tammikuuta 2015

Joulusta

Päätin tuossa aamulla, että oli tilanne mikä tahansa, kirjoitan tänään joulusta. Pidetään tuosta kiinni vaikka oikeasti mieli tekisi purkaa ahdistusta tuon tytön tilanteen osalta.

Joulu oli ja meni. 19. päivä oli viimeinen työpäivä ennen lomaa ja siihen asti hommia sai paiskia urakalla. Ja kun loma alkoi, alkoi kotona täysi työ jouluvalmisteluista. Hommaa helpotti paljonkin se, että olin sopinut Pro Aqua-esittelyn lauantaille. Naapuri edustaa kyseistä tuotetta ja hyvin edustikin. Tuote-esittely, jonka aikana kotimme tuli siistimmäksi. Me like. Ei meillä tällä hetkellä varaa ollut tuotetta ostaa, mutta vaikutuksen teki, kuinka paljon likaa tuote sai irti vaikka meidän petauspatjasta. Tai kuinka suorastaan erivärinen olohuoneen matosta tuli niistä kohdin, mistä oli imuroitu. Tyttö luuli, että matto oli tullut märäksi. Ei sentään, mutta likaa oli lähtenyt pohjia myöten.

No joo, joulua edelsi siis mm. siivoaminen, leipominen, ruuan laitto ja viime hetken jouluostosten teko. Maanantaina käytiin miehen kanssa isolla kylällä eikä oltu ainoita. Liikenne takkusi ja parkkipaikkaa oli vaikea löytää. Keskustan kaupoissa oli kuitenkin tilaa liikkua, Prismassa sitten vähemmän. Huvittavinta tuossa ostospäivässä oli se, että Prismasta loppui sienisalaatti. Olin hetki sitten törmännyt serkkuuni, jonka kanssa päivittelimme rysistä ja totesimme, että eihän täältä kuitenkaan ruoka lopu kesken. Mutta niin vaan loppui. Onneksi sienisalaattia löytyi sitten paikallisesta S-marketista. Oli ihan mistä valita, neljää eri merkkiä ja jokaista oli jäljellä useampi kappale.

Joululahjojakin ostimme. H&M:stä saimme mukavasti alennustakin, sillä olin syksyn mittaan pistänyr syrjään rikkinäisiä, värjäytyneitä yms. vaatteita, jotka eivät kirrpispöytään olisi kelvanneet, H&M ottaa näitä vastaan ja antaa yhdestä muovipussillisesta -15% alennuskupongin. Meillä oli näitä muovipusseja kolme. Alennuskuponki olisi ollut paikallaan, kun ostimme tytölle sandaalit. Lapset menevät tammikuuksi varahoitoon päiväkotiin ja siellä pitää olla sisätossut. Tytön fysioterapeutti kuitenkin suositteli sandaalien käyttöä, jotta nilkat eivät rasitu liikaa. Pojalle saimme sisätossut alle kympillä. Hyvät sandaalit maksoivat 60e.

Jouluaatto oli mukava. Kävimme aamupuuhien jälkeen hautuumaalla ja sitten saunassa. Saunan jälkeen tulivat vanhempani ja sitten söimme. Ja sitten alkoi odotus. Lapset kestivät odotuksen kyllä hyvin eivätkä pukkiakaan loppujen lopuksi kauaa jännittäneet. Lahjojen jaon jälkeen tyttö lauloi pukille vielä Ryhmä Haun tunnarin.  Paljon hän siitä etukäteen puhui ja olen tosi ylpeä, että hän loppujen lopuksi uskalsi laulun toteuttaa.

Lahjojen avaaminen oli kivaa puuhaa. Aluksi suosituin lelu oli molemmilla pojan saama leikattavat vihannekset. Tyttö oli myös innoissaan saamistaan poikamaisista tavaroista.

Joulupäivän olimme miehem vanhempien luona. Siellä oli myös miehen sisko perheineen. Mukava päivä. Oli hauska seurata, kuinka tyttö  fanitti vanhempaa serkkuaan (ikäeroa 5 vuotta) ja kuinka poika yritteli leikin alkua nuoremman serkun (ikäeroa vajaa vuosi) kanssa. Päivän päätteeksi mies vei tytön vielä uimaan. Hauskaa oli ollut ja tyttö oli selkeästi jo uintia yrittänyt. Huomenna olisi tarkoitus mennä uimaan koko perheen voimin. Jännä nähdä, kuinka uintiharjoitukset etenevät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti