keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Sairauskertomus, osa 9

Löysin luonnoksista tälläisen kesken jäänneen kirjoituksen:

"Perjantaina lämpöä 37,5. Yöksi annamme Pronaxenin. Tyttö parahtaa kerran. Lauantaina uinnin jälkeen lämpöä 37,6. Aamu on alkanut sillä, että tyttö istuu aulan lattialla ja taivuttelee varpaitaan. Syytä hän ei osaa sanoa teolleen, mutta kun kysyn, ovatko jalat hereillä, hän sanoo, että ei. Nukkumaan mennessä tyttö  heiluttelee jalkojaan pitkään. Annamme Pronaxenin. Tyttö nukkuu koko yön. Sunnuntaina yhdentoista maissa, kun tulen kuntosalilta, tyttö taivuttelee varpaita, jalat ovat kuitenkin jo hereillä. Kun kysyn, nukkuiko tyttö hyvin, tämä vastaa hauskasti: jaloilla oli hyvä yö. Kesken lounaan tyttö purskahtaa itkuun ja sanoo, että oikeaan käteen sattuu. Puhaltaminen ei auta, tyttö pyytää lääkettä. Päiväunille meno ei onnistu, tyttö on hyvin levoton.

Olen miettinyt tuota käsi asiaa. Tyttö on sanonut, että sormiin sattuu. Mussuttaakohan hän sormiaan sen tähden, että se helpottaa kipua."

15. päivä joulukuuta 2013 olen tuon tekstin kirjoittanut. Tuo käsiasia on edelleen ajankohtainen. Perjantaina ollaan menossa toimintaterapeutille, jolta todennäköisesti saamme rannetuet. Tulehduksia ranteista ei ole löytynyt. Lääkäri on koko ajan sanonnut, että ranteet ovat yliliikkuvat. Välillä uskon häntä, välillä en. Tai uskon, että ranteet ovat yliliikkuvat. Ja yliliikkuvuus aiheuttaa kipua. Mutta siitä en ole täysin varma, etteikö ranteissa olisi tulehdusta. Täysin varmaksi uskon vasta magneettikuvauksen jälkeen. Eri asia sitten on, pääseekö ranteet magneettikuvaukseen ikinä.

Pronaxenin käytöstä olemme luopuneet. Lääke aiheutti tytöllä mahavaivoja öisin. Buranaa olemmekin sitten antaneet ja vaikeina aikoina lisäksi vielä panadolia. Tuo kipulääkkeittein antaminen on vaikea asia. Varsinkin silloin, kun lääke ei tunnu auttavan. Pronaxenin käytöstä luovuttiin alku vuonna, Alkusyksystä sitäkin piti kokeilla uudelleen, kun tuo Burana ei tuntunut auttavan. Toisena yönä tyttö sanoi, että mahaan sattuu. Siihen jäi se kokeilu.

Kohta ollaan lähdössä tytön kanssa fysioterapiaan. Kipua tyttö on valitellut päässä, kurkussa ja hampaissa (=leukanivel oireilee), ranteissa, nilkoissa ja kantapäässä. Katsotaan, mitä fysioterapeutti sanoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti