sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Terapiaa

Tällä viikolla on ollut ohjelmassa fysioterapiaa ja toimintaterapiaa. Tytöllä eli sitä kautta siis minullakin.

Fysioterapiassa meni niin huonosti kun osasin epäilläkin. Muutoksena kolmen viikon takaiseen oli rutina vasemmassa nilkassa ja oikeassa ranteessa ja turvotusta sekä kosketusarkuutta oikeassa lonkassa. Vasemmassa vähemmän. Rutinat voivat johtua tulehdusten aiheuttamista nivelmuutoksista tai ohi menneestä tulehduksesta, joka on jättänyt niveleen jäämiä. Oireita nilkassa ja ranteessa on ollut, joten ei löydökset mua yllättäneet. Mutta surullista, tulehduksiahan ei pitänyt olla ja nyt yhtäkkiä onkin jo rutinaa. Turvotus voi puolestaan olla merkki aktiivisesta tulehduksesta. Oireita on ollut jo pitkään. Tämä oli ensimmäinen kliininen löytö.

Muuten fysioterapiassa keskusteltiin apuvälineistä. Ruokailua varten tyttö saa omat aterimet. Fysioterapeutin mielestä myös erikoissakset ja apuväline vetoketjun avaamiseen/sulkemiseen olisi paikallaan. Toimintaterapeutilta tyttö sai rannetuet. Niitä on tarkoitus käyttää erityisesti sählytessä. Muuten sitten tilanteissa, joissa ranteet joutuu kovalle rasitukselle. Jos ranteista löytyy tulehdus, sitten tyttö saa myös lepotuet. On kuulemma tieteellisesti todistettu, että tulehdukset ranteissa menee lepotukien avulla nopeammin ohi.

Fysioterapeuttikäynnin jälkeen soitin lastenpolille. Saimme ylimääräisen lääkäriajan keskiviikolle. Katsotaan sitten, mitä sitten sen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti