lauantai 2. marraskuuta 2013

Nenän kaivamisesta

Meidän tytöllä oli flunssa muistaakseni keväällä / alkukesästä ja silloin hän oppi kammottavan tavan eli nenän kaivamisen. Isoin elkein, joka paikassa. Ja sormi tietenkin löysi aina tiensä nenästä suuhun. Kieltämisellä ei tietenkään ollut mitään vaikutusta tai jos olikin niin tyttö vain kaivoi nenäänsä vielä enemmän.

Tytön mummi ja täti keksivät jossain vaiheessa pelotella tyttöä siitä, että nenästä tulee töpselinenä, jos sitä (liikaa) kaivelee. Tämä rupesi tyttöä jo hieman mietityttämään (ihanan turhamaista jo noin pienenä), mutta emme onnistuneet löytämään  googlella tarpeeksi pelottavaa kuvaa. Asia jäi siis vähän niin kuin kesken. Jatkoin töpselinenästä puhumisesta ja tyttö sitä hieman mietti, mutta jatkoi nenän kaivamista.

Eilen katsoin sattumalta paikallisuutisten uusintoja enkä muista, minkä maakunnan uutisista oli kyse, mutta he näyttivät kuitenkin pätkän Viivi ja Wagner näytelmän harjoituksista. Ja Wagnerilla oli mitä huvittavin töpselinenä. Googlesta löysinkin oheisen sivun / kuvan. Näytin sitä tytölle ja kerroin, että tuollaisen hän saa, jos jatkaa nenänsä kaivamista. Tyttö sanoi, ettei hän tuollaista halua ja lopetti nenänsä kaivamisen. Pari kertaa olen joutunut kuvan näyttämään tämänkin jälkeen ja vastaus on ollut aina sama. Huomattavasti vähemmän tyttö on kuitenkin nenäänsä nyt kaivanut. Mielenkiinnolla seuraan tilannetta.

Miten sinä olet päässyt lasten "ei niin kivoista tavoista" eroon?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti