torstai 21. marraskuuta 2013

Sairauskertomus, osa 4

Torstaina oli lääkäriaika ja saimme lääkettä virtsatientulehdukseen. Tulehdusarvot olivat korkeat, B-La 36, B-Leuk 15,4 ja B-Neut 12,55, mutta viljelyn tulos oli viitannut flooraan virtsassa, ei varsinaiseen tulehdukseen. Minulle jäikin sellainen tunne, että kuuri saatiin lähinnä siksi, että kerroin pissaamisen olevan hankalaa, ei siksi, että tulehdusta varsinaisesti olisi ollut. Lääkäri lupasi laittaa lähetteen keskussairaalaan.

Torstaina tyttö valitteli, että sormen niveltä kutittaa. Lämpöä oli koko päivän. Saunan jälkeen tyttö piti kantaa ylös. Kun laskin hänet maahan, hän kipristeli kovasti jalkojaan ja ähisi. Tätä jatkui jonkin aikaa, kunnes hän lähti kävelemään. Kävely on vaivalloista, jalkaterät kääntyivät sisäänpäin.

Sellainen maininta tähän väliin, että yleisoireena tässä vaiheessa meillä oli, että tyttö nukkui huonosti yönsä. Tyttö käveli päivittäin ja monta kertaa päivässä varpaillaan tai jalkaterät sisäänpäin. Tyttö kompasteli paljon  ja häntä huimasi monesti.  Näitä en tässä oirepäiväkirjassani viihti kauhean montaa kertaa toistaa.

Perjantaina tyttö kipristeli varpaitaan ja kävely oli vaivalloista. Hän pyysi jalkahoitoa. Hampaiden pesu seisaaltaan ei onnistunut, kun varpaita piti kipristellä niin paljon. Sylissä hampaiden pesu onnistui. Lämpöä oli 37,3. Perjantaina tuli soitto myös lastentautien polilta. Lääkäri oli katsonut tytön lähetteen ja halusi tytön tutkimuksiin seuraavalla viikolla. Aika saatiin sovittua maanantaille. Helpotti huomattavasti, kun tuli tunne, että asia rupeaa selviämään.

Lauantaina (2.11) tyttö käveli varpaita kipristellen. Välillä tyttö käveli kantapäillään varpaita kipristellen. Kun kysyin, että sattuuko johonkin, tyttö vastasi, että jalkoihin. Saunasta lähtiessä tyttö ähisi ja, kun kysyin sattuuko johonkin, tyttö vastasi kyllä. Pyysin näyttämään minne. Tyttö näytti kädellään polven kohdille/polven taakse. Lämpöä tytöllä oli koko päivän. Samoin kuin sunnuntaina.

Maanantaina tytöllä oli lääkäri. Pituutta ei saatu kunnolla mitattua, koska tytön polvet eivät suoristuneet. Varmasti jännitykselläkin oli oma osansa tuossa. Epikriisissä lukee mm. näin
Nivelstatus yläraajoissa kunnossa.  Alaraajoissa nilkkatutkimusta aristelee. Selkeätä turvotusta nilkoissa ei kuitenkaan huomata.  Aavistuksen verran   jäykiltä nilkat vaikuttavat.  Polvissa polvien nivelten  liikelaajuus kunnossa. Inspektoiden ja palpoiden turvotus molemmissa polvissa lievästi vaikuttaisi olevan. Myöskin polvistatusta aristelee. Lonkkastatus kunnossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti