torstai 28. marraskuuta 2013

Paljon harmia Piltti purkista

Eilen ruokakaupassa kumarruin hieman ja otin käteeni Piltti purkin. Enkä enää päässyt ylös ilman muutamaa kirosanaa ja kovaa rähinää. Selkä petti. Kotiin selvisin tuskan kera. Menin pojan viereen lattialle enkä sieltä sitten enää päässyt kunnolla ylös. Anoppi tuli onneksi apuun ja haki tytön hoidosta, kantoi poikaa jne. kunnes mies tuli kotia. 1 g Panadolia ja 800 mg Buranaa toi avun puoleksi tunniksi ja toinen vastaava annos jonkinlaiset yöunet. Aamulla ei jalat vieläkään toiminut kunnolla, joten piti kutsua anoppi lapsenvahdiksi ja suunnata terveyskeskukseen. Siellä tulikin vastaan yllätys. Mutta ensin taustaa.

Ennen tytön raskautta mun vatsaoireita tutkittiin tosi paljon, mutta mitään ei (onneksi) löytynyt. Lääkäri rupesi epäilemään, että kivut johtuvat selästä. Raskaus keskeytti tutkimukset. Synnytyksessä minulla kipeytyi oikea jalka, toisena yönä osastolla hävisi tunto molemmista jaloista ja kotona jalat jumittuivat ja meinasin kaatua tytön päälle. Maksoin itse magneettikuvan, jotta pääsisin siihen mahdollisimman nopeasti. Magneettikuvasta löytyi välilevyn pullistuma. Kuntosalitreenillä sain sen oireettomaksi, kunnes alkoi pojan raskaus. Pari viikkoa raskaana ja alkoi jomotus oikeassa alaselässä. Ajattelin, että pullistuma "aktivoitui" taas. Selkä oireili enemmän ja vähemmän koko raskausajan ja synnytyksen jälkeen aloin selkää kuntouttamaan.

Kipu ei ole missään vaiheessa helpottanut ja monta kertaa olen meinannut itkuun purskahtaa, kun pojan kantaminen sattuu niin. Mutta hammasta purren eteenpäin. Lääkärin kanssa oli sovittu, että jos selkä ei parane kolmessa kuukaudessa, olen yhteydessä, ja katsotaan uudet suunnitelmat. Aika oli varattuna 9.12, mutta nyt sitä ei tarvitakaan. Mutta se yllätys. Terveyskeskuksessa paljastui, että jo todettu välilevyn pullistuma on vasemmalla puolella selkää. Nyt kipukohta on oikealla puolella. Oma diagnoosini on, että minulla on kaiken aikaa ollut toinen pullistuma. Tai siis nyt tämän reilun vuoden ajan. No tuo valmistuneet magneettikuvaus, johon sain lähetteen. Nyt kuitenkin kipulääkkeillä eteenpäin. Paljon harmia Piltti purkista :)

1 kommentti: