sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Elämme hektisiä aikoja

Minunhan pitäisi olla äitiyslomalla eli lomailla, mutta näin ei ainakaan päässyt käymään tällä viikolla, minkä voi tietenkin päätellä postausten puuttumisesta. Nyt korjataan tämä tilanne, kun molemmat lapsoset nukkuvat.

Kiire ja hoppu alkoi keskiviikkona, jolloin kävimme pojan kanssa neuvolassa. Neuvolatäti ja -lääkäri olivat tyytyväisiä meihin molempiin eli minä olin toipunut hyvin synnytyksestä ja poika oli kasvanut hyvin. Neuvolakäynti meni ns. vanhalla rutiinilla. Illalla meillä alkoi muskari uudessa paikassa ja uudella poppoolla. Pari tuttua muskarissa oli, mutta silti tyttöä jännitti kovasti alkuunsa. Poika veteli sikeitä kolmasosan ajasta. Kun poika heräsi, alkoi äitillä vähän tiukemmat ajat, kun toista piti imettää/kantaa sylissä (mun täytyy selkeästi opetella rintarepun käyttö) ja toista piti muuten vain tukea ja rohkaista. Kyllä me siitä selvittiin ja loppuajasta oli jo hetkiä, jolloin tyttö ei perääni ollut ja teki itsenäisesti asioita. Mutta kyllä se koville otti.

Alunperin muskarista piti tulla mun ja tytön juttu, mutta muskari onkin siihen aikaan, ettei mieheni ole vielä päässyt töistä enkä oikein innostunut ajatuksesta, että joka keskiviikko pitäisi löytää lapsenvahti pojalle. Niinpä päädyin ilmoittamaan molemmat muskariin. Kivaahan se on kolmestaan jotain extraa puuhata. Täytyy vain keksiä jotain muuta, mitä voin tehdä tytön kanssa kahdestaan.

Torstaina käytin tyttöä hammashoitajalla. Tytöllä tuli ikenistä verta muutaman iltana hammaspesun yhteydessä ja samalla, kun varasin itselleni suuhygienistiaikaa, kysyin kannattaisiko sitä katsoa. Yllätykseni oli suuri sillä kysyin asiaa maanantaina ja jo torstaille sain ajat molemmille. Omasta suuhygienistikäynnistäni ei ole syytä tässä kirjoitella, mutta tytön käynti hammashoitajalla oli ihan mielenkiintoinen. Diagnoosihan oli jo paranemassa oleva ientulehdus, joten ei hätää sen puolesta. Ientulehdus kuulemma katoaa harjaamalla. Hammashoitaja eli HH oli tyytyväinen siihen, että meillä joka ilta hampaat pestään jollain tavalla (välillä hyvin, välillä huudon kanssa lahjoen tai hammaspeikolla pelotellen).HH painotti sitä, että ienrajat pitäisi saada puhtaaksi, mutta jos ei muuta, fluoriannoskin auttaa. Tervettä järkeäkin saa käyttää eli HH sanoi, että jos tuntuu, että lapsi on kauhean väsynyt, voi putsauksen tehdä ennen iltapalaakin. Kerta päivässä putsaus oli tosiaan minimi, mutta HH palautti mieleeni alkuperäisen suunnitelmani siitä, että rupeaisimme äitiyslomani aikana putsaamaan hampaat myös aamuisin. Aamut kun yleensä ovat sellaista sotimista, on hampaiden pesu ollut viimeinen asia mielessäni, mutta voisihan tuon taas ottaa listalle. Jos vaikka saisi tytön ottamaan edes sen fluoriannoksen.

Sähköhammasharjaakin tyttö voisi jo käyttää. Ei itsenäisesti, mutta niin, että vanhempi käyttäisi sähköhammasharjaa. Kouluiässä lapsi kuulemma jaksaa/osaa sähköhammasharjaa käyttää itsenäisesti. Ajattelin, että siinä voisi olla ideaa, että iltaisin pesisimme tytön hampaat sähköhammasharjalla ja aamuisin tyttö saisi pestä hampaansa itse. Hammaspesuasentoonkin sain vinkin eli meillä on hampaat tähän asti pesty niin, että tyttö on seissyt vieressä. HH ehdotti, että tyttö voisi maata selällään esim. lattialla, jolloin näkyvyys hampaisiin olisi parempi. Pitää tuota miettiä.

Miten teillä pestään hampaat? Millä keinoilla saat lapsen pesemään hampaat?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti