keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Risteilyllä

Oltiin koko poppoo + appivanhemmat 22 tunnin risteilyllä Tallink Silja Europalla.  Oli ihan mukava reissu ja vaihtelua arkeen vaikkakin tytön uhma nosteli päätään myös laivalla, mikä puitteiltaan oli jo hieman ränsistynyt.

Uusi kokemus tuokin olla risteilyllä lasten kanssa. Aikaisemmin on tullut keskityttyä bilettämiseen, nyt lapsiin ja elämyksiin. Ruokailut olimme varanneet etukäteen ja ensimmäinen asia, minkä laivalle teimme, oli buffet ruokailu. Ruoka oli hyvää ja näin nirso kuin minäkin sai syödä mahan täyteen. Tytölle ei tuntunut mikään kelpaavan ja muutama itkukin saatiin, kun asiat eivät hänen mielen mukaan menneet. Ruokailun jälkeen linnoituimme lasten leikkihuoneeseen, missä tytöllä tuntui olevn hauskaa. Pallomereen tyttö ei uskaltautunut. Leikkihuoneeseen ei saanut tuoda rattaita, mikä hieman vaikeutti eloa, kun poikaa piti koko ajan pitää sylissä. Mutta siitäkin selvittiin.

Iltaunet tulivat tietenkin viiveellä, kun tytölle oli niin paljon uutta tapahtunut päivän aikana eli juttua riitti, mutta lopulta yö sujui ihan leppoisasti. Aamupalan (jossa tytön syömättömyys oli jälleen pääosassa) jälkeen kävimme kävelyllä Tallinnassa. Ihan hirveästi paikka ei minua viehätä, mutta tulipahan käytyä. Retken jälkeen oli lasten päiväunien aika ja kun anoppi oli valmis vahtimaan lapsia, päädyimme miehen kanssa allasosastolle. Virkistävä kokemus vaikkakin kuuman veden saaminen suihkusta oli työn takana. Ehkäpä siksi tukkaani jäi joksikin aikaa kloorin haju.

Lounaalla kokeilimme uutta taktiikkaa eli anoppi käytti tytön syömässä. Ja yllättäen olibruoka maistunut. Vielä käytiin leikkihuoneessa ja tyttö uskaltautui kastamaan jalkansa pallomeressä. Ehkä ensi kerralla sitten koko tyttö menee pallomereen.

Kotia kun päästiin niin oltiin väsynyttä sakkia. Tyttö halusi yökaveriksi miehen tädiltä saadun keppihevosen (nähtiin ennen risteilyä) eikä unta tarvinnut kauan odotella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti