keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Sokeria - Kääretorttu ja Daim-suklaamuffinssit

Meillä on tyttö ollut sairas lauantaista lähtien ja päivät ovat menneet vähän sumuisissa fiiliksissä. Piristystä on saatu sokerista. Tässä muutama helppo resepti, minkä löysin.

Kääretortun reseptin löysin, kun googletin, mitä voi leipoa ilman voita. Extempore leipomista varten kun ei ihan kaikkia perustarpeita ollut kaapissa. En ole aikoihin tehnyt kääretorttua, todennäköisesti viimeksi yläasteella kotitaloustunnilla. Ihan ok näköisen tekeleen sain kuitenkin aikaiseksi ja ilmeisesti oli hyvääkin, sillä aika nopeasti lautanen tyhjeni. Täytteenä kääretortussa oli mansikkaa, mitkä menivät soseeksi Smooth Shopperilla tosi nopeasti, vaikka hieman jäisiä olivatkin. Taikinaan olin lisäksi laittanut 3 ruokalusikallista kaakaota.

Daim-suklaamuffinssien ohjeen löysin, kun googletin ohjetta suklaamuffinsseille. Idea muffinssien tekoon tuli tytön labrakokeen aikana. Tyttö olisi voinut valita ison Nalle Puh &Tikru tarran, mutta hän valitsikin pienen tarran, missä oli kuva cup cakesta. Sellaisia en ajatellut kuorutteineen tehdä, mutta muffinssit on helppo valmistaa. Lupasinkin sitten tytölle, että leivotaan yhdessä hyvin menneen labrakäynnin kunniaksi. Ei kun miehelle viestiä ostoslistasta ja leipomaan.

Taikinan tein maidosta ja suklaan raastoin Minimyllyllä helposti ja kätevästi.  Suklaapalat laitoin vuokien pohjalle, jotta sain ne hiukan sulamaan. Muffinsseista tuli todella hyviä. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti